Hopelijk heb ook jij die dit nu leest een hart voor Kompas. Dé manier bij uitstek om dit nu te laten blijken is door te reageren op deze Nieuwsbrief. Hoe doe je dat? Heel eenvoudig, je overloopt alle voorstellen die we jou in deze Nieuwsbrief voor 2015 voorschotelen. Je geeft per e-mail op voor welke bestemmingen we je naam op de interesselijst mogen schrijven. Stuur dit op naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zodra er voldoende namen op een bepaalde interesselijst staan, kunnen we beginnen werken aan de concrete realisatie. 
In je eigen voordeel: dit gebeurt beter vroeg dan laat. Waarom?  Het systeem van de verkoop vliegtuigtickets is een belangrijke potentiële bron van kostenbesparing die vaak tot  honderden euro per persoon oploopt . Daarbij moet onderscheid gemaakt worden tussen lijnvluchten en chartervluchten.  Bij lijnvluchten kan over het algemeen reeds 11 maand vóór de vertrekdatum geboekt worden. De goedkoopste zetels zijn die welke in de eerste maanden besteld worden. Naarmate er meer plaatsen op een vlucht verkocht zijn, gaan de prijzen omhoog. Vooral in vakantieperiodes lopen de prijzen daardoor vaak sneller op. Zelf hebben we reeds vaak ondervonden dat wie later inschrijft voor een Kompastocht een duurder vliegtuigticket moet betalen. Zeer vaak verschillen de prijzen van de tickets op het zelfde ogenblik bij vergelijking van verschillende data.  
Voor chartervluchten geldt een vergelijkbare regel. Ook daar zijn de eerst verkochte tickets normaal de goedkoopste. Maar bij dit soort vluchten werkt men met 2 seizoenen, een zomer- en een winterseizoen. Daardoor kan men over ’t algemeen geen 11 maanden maar slechts 6 maanden van tevoren boeken.
In beide gevallen is het dus belangrijk dat we je interesse zo vroeg mogelijk kennen. Wie op een interesselijst staat wordt prioritair op de hoogte gebracht wanneer we een programma opstarten. Het noteren van je naam op een interesselijst is geen inschrijving, maar wij hopen natuurlijk dat er voldoende definitieve deelnemers uit voortkomen als het moment van beslissen aanbreekt. Aan jou de keuze.
Paul