.  
vertrekdatum: 17 juni 2018
begeleider: Dirk
duur: 12 dagen
prijs:

Kompasprogramma

€ 270 (=voorschot)  

.  bij 8 deelnemers

info:

Na de tochten naar de Inner & Outer Hebriden, Wales & the Cotswolds. zoeken we opnieuw een spectaculaire dubbele bestemming op in Groot-Brittannië. Per minibus trekken we wandelend vanuit de valleien de hellingen op.

Kompas programmavoorstel:

Vanuit Hull rijden de zuidoostelijke hellingen van het Penninisch Gebergte op. Eigenlijk is dat een laaggebergte, noem het een heuvellandschap doorsneden met golvende valleien. Vrij onbekend voor Europese vastelanders, maar wel bemind binnen Albion. Dat geldt niet alleen voor fervente wandelgezinnen, maar ook voor de schoolgaande jeugd. In de laatste weken van het schooljaar doen er extra natuurervaring en de nodige dosis frisse zuurstof op. De meerdaagse wandelroute The Pennine Way start er, maar daar tippen we maar eventjes aan. Dat levert immers fraaie vergezichten op en zorgt voor een afwisseling in plantengroei. Vaak zijn we er alleen met een kudde schapen, de grootste populatie binnen de bordjes van the National Trust. Via kissing gates en laddertjes wandelen we naar pub en shop in de pittoreske dorpjes. Hope, Castleton, Edale en Hayfield zijn geliefkoosde plekjes waar verpozing wenkt.

We omzeilen Manchester om naar het Lake District te rijden. Dat is het tweede en beter bekende luik op het programma. Niet verwonderlijk, die bekendheid: niet alleen treft men er de hoogste Engelse topzones aan, de vele meren verklaren de attractiviteit en de naam. Momenteel staan stadjes als Keswick, Windermere en Ambleside op de bucket list van veel Aziaten, maar doorgaans is hun actieradius beperkt tot de outskirts van deze plekjes. Het is dus alleen bij onze doortocht dat we enig contact met hen hebben. Want dé echte ervaring van het Lake District zit in trajecten van de Cumbria Way, waaruit we een selectie overhouden. Dat is doenbaar omdat we onze hoofbagage van B & B naar het volgende hotelletje laten brengen. Onderweg hopen we dat we niet teveel moeten afrekenen met Britse buien en dat flinke opklaringen kleur geven aan een rustgevend landschap. Er zijn immers niet alleen de heidevelden en bosbestanden, ook de oevers van de vele meren leveren geliefkoosde landingsplekjes op voor water- en zangvogels. Bovendien zorgen enkele bergpassen met haarspeldbochten voor watervallen en indrukwekkende rotspartijen. Niet dat we dat allemaal te voet doen. Vooral de laatste dagen duiken we gemotoriseerd van de ene vallei naar de andere.
Zoals voor de andere Britse trips rekenen we op 6 à 8 deelnemers. Small is beautiful en full is vol; stuur daarom een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor een stand van zaken.

Even oplijsten:
• Situering in Noord-Engeland, in het Penninisch Gebergte en Cumbrian Mountains, steeds lagen dan +1000 m.
• Transport: nachtferry Zeebrugge- Hull (inclusief 2 persoonskajuit), vervoer per minibus; vervoer hoofdbagage per bestelwagen in het Lake District.
• Logies en maaltijden: Bed & Breakfasts en hotelletjes met ontbijt. Lunchpakketten kopen we onderweg, ’s avonds spreken we zoveel mogelijk gemeenschappelijk af in toeristische stadjes of dorpen
• Wandelgebied: De route in de Hope-vallei, westelijke High Peak en het Lake District wordt vooraf medegedeeld. Wandelen is geschikt voor geroutineerde wandelaars, zonder echt steile klimmen of afdalingen, maar het kan zompige trajectjes omvatten. Enkelomvattend schoeisel is noodzakelijk
• Deelnemingsvoorwaarden: enkel voor Kompasleden en partners (lidgeld samen: € 10,-); vertrek gegarandeerd vanaf 6 deelnemers, maximaal 8 deelnemers. Met wachtlijst.
• Kompasprogramma: (€ 240,- à 300,- naargelang van het aantal deelnemers): infovergadering vooraf, gidsing, begeleiding, reisbundel, kaartmateriaal, wandelprogramma en inkomgelden
• Raming volledige rondreis (buiten het Kompasprogramma, op basis van tarieven in 2017): € 1500,-, inclusief alle land- en bootvervoer (raming ferry + cabin 2 pax: 300,- €), logies en halfpension, exclusief: avondmaaltijden, optionele activiteiten (alternatieven tijdens en na de wandelarrangementen), fooien en drank.