periode: 10 -12 mei 2019

 

bestemming: regio Haarlem

 

vertrekplaats: Schilde / Ekeren

 

duur van de trip: 3 dagen

 

begeleider: Tom

 

kompasprijs: € 58

info:

Haarlem is die mooie stad aan het Spaarne, met een rijke geschiedenis, prachtige monumenten, een Bourgondische sfeer en vooral met een aangenaam tempo. De ideale bestemming voor een weekendje weg.

We zullen zelfs ontdekken waarom Haarlem de meest Vlaamse stad van het noorden wordt genoemd.

 

Kompas programmavoorstel:

We trekken naar Haarlem door te carpoolen. In overleg worden er twee vertrekplaatsen gekozen.

Op vrijdag 10 mei 2019, omstreeks 09.30 rijden we in colonne richting Haarlem.

We stoppen in de late voormiddag nabij de Amsterdamse Waterleiding Duinen. Op het programma een wandeling met net dat ietsje meer.

Omdat we in mei al mooi weer verwachten, nemen we onze zelfgemaakt lunchpakket mee en zoeken we een plek met zicht op ... (dit blijft voorlopig nog een verrassing).

 

Incheken doen we na de wandeling in hotel Keur te Zandvoort. 's Avonds voorzie ik een maaltijd op het strand. Gelukkig staan er in de maand mei beach bar's op het strand, zodat we aan een echte tafel kunnen zitten.

 

Zaterdagochtend, na een lekker ontbijt, nemen we de trein naar Haarlem. Ten eerste omdat dit een duurzame manier van verplaatsen is, ten tweede omdat de stations ideaal gelegen zijn voor ons programma.

 

Haarlem verkennen we gedurende de hele dag te voet (degelijke schoenen zijn eigenlijk een must). Toch zou ik graag met jullie even binnenwippen bij Teylers, waar men al sinds 1784 naar voorwerpen van Kunst en wetenschap kan kijken.

 

Om 16.00 uur nodig ik jullie uit in de Jopenkerk voor een natje en een droogje.

 

Avondmaal zoals steeds in overleg. Nadien terug naar het hotel met de trein.

 

Zondagochtend, na het ontbijt checken we uit en rijden naar Keukenhof voor een Romantische wandeling tussen de tulpen. Wanneer er voldoende vlinders in onze buikjes zitten keren we terug naar huis.

 


EVEN OPLIJSTEN:

Situering: het exploratiegebied ligt in de provincie Noord-Holland.


Transport: carpooling vanuit Schilde en Ekeren.


Logies en maaltijden: regionaal hotel met ontbijt. Lunchpakket (vrijdag) zelf voorzien. 's avonds spreken we zoveel mogelijk gemeenschappelijk af in een plaatselijk restaurant


Wandelgebied: vrijdag wandelen we in de natuur en op het strand; zaterdag wandelen we in een stedelijke omgeving; zondag in een parkgebied.


Deelnemingsvoorwaarden: enkel voor Kompasleden en partners (lidgeld samen: € 10,-); vertrek gegarandeerd vanaf 6 deelnemers, maximaal 12 deelnemers. geen wachtlijst.


Raming volledig programma: € 128/pp , exclusief: avondmaaltijden, optionele activiteiten (alternatieven tijdens en na de wandelarrangementen), fooien en drank.