periode : do. 30 mei (Hemelvaart) – ma. 10 juni (Pinkstermaandag) 2019

 

bestemming : Faeröer – eilanden

 

duur : 12 dagen

 

begeleider  : Paul

info: VOLZET

 

Kompas programmavoorstel:

prijs : 1)vooreerst de vlucht aan dagprijs. Reken op 400 à 500 euro. Overstappen in Denemarken.

2) een klein bedrag aan Kompas. Raming 35 euro.

3) een budget voor de logementen, het lokaal vervoer, maaltijden, eventuele inkomgelden en gidsen, de Kompasbegeleider, Dit budget zal in de buurt van 1000 euro liggen, afhankelijk van beschikbaarheid van bepaalde logementen.

4) dranken, verzekering, andere niet genoemde kosten.

Met Kompas naar de Faeröer , betekent ook dat je een goed doel steunt.

             

Info :

De Faeröer – eilanden liggen met zijn 18 in de Atlantische Oceaan, ergens tussen Schotland en IJsland. Heel langzaamaan proberen ze zich een beetje op de toeristische kaart te zetten. En ze hebben troeven. De versnipperde eilanden liggen over het algemeen niet ver van elkaar, wat maakt dat ze in een aantal gevallen verbonden zijn met bruggen en tunnels. Waar de afstand wat groter is, zorgt een ferry voor de verbinding.  Op de eilanden zelf rijden ook lokale bussen, die zorgen voor de verbinding met vaak spaarzaam bevolkte dorpjes. In totaal zijn er slechts zo’n 50000 inwoners. De grootste bevolkingsconcentratie bevindt zich in de hoofdstad Torshavn, met 12400 inwoners. 

We gaan nog eens echt aan eilandhopping doen, waarbij het de bedoeling is de beste plaatsen te bezoeken. Dat zal voor een belangrijk deel gebeuren tijdens wandelingen.

Er zijn zeker wandelingen voorzien op Streymoy (het eiland met de hoofdstad), Eysturoy, Vagar, Mykines en allicht ook nog enkele later te bepalen eilanden.   Eén van de troeven van de eilanden , zijn de talrijke vogelkolonies. Er zijn uiteraard vele malen meer vogels dan mensen op de eilanden. Zo zitten er nogal wat papegaaiduikers en jan-van-genten, naast stormvogels, zeekoeten, alken, albatrossen en aalscholvers. De eilandengroep kent de grootste vogeldichtheid ter wereld, met meer dan honderd soorten en miljoenen paren.  Vogelfotografie op zijn best, hoort er zeker bij.

De ligging van de eilanden maakt dat het een echt zeeklimaat is. De vrij noordelijke ligging zorgt er voor dat ook in de zomer de temperaturen niet boven de 15° C klimmen. Het is vaak bewolkt of nevelachtig en ook een regenbui hoort er meermaals bij. Een klimaat dus dat aan IJsland doet denken. Aangepaste kledij zal dus zeker onontbeerlijk zijn. Maar wie dat er bijneemt, zal van een brok ongerepte natuur kunnen genieten.

Een meer gedetailleerd programma wordt ten gepaste tijde bezorgd aan de deelnemers. Deelnemen gebeurt op eigen verantwoordelijkheid.

EVEN OPLIJSTEN

Situering : eilanden in de Atlantische Oceaan , tussen Schotland en IJsland

Transport : vliegtuig en boten

Kenmerken : eilandhopping met wandelingen, natuur- en vogelobeservatie

Deelnemingsvoorwaarden: lidmaatschap Kompas vereist (€ 7/jaar; gezin: € 10); reis gaat door bij minimaal 5, maximaal 7 deelnemers; betalingen: contactadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.