.  
vertrekdatum:  juli 2017
begeleider: Deborah + lokale begeleider
duur: 18 dagen
prijs: Kompasprogramma € zie voorstel
.  

info: Dit land zal u ontroeren, charmeren, verbazen, soms choqueren, maar altijd fascineren.
Cuba is zwoel, trots en tropisch met een zeer rijke geschiedenis. Zo zijn de gekende oldtimers niet weg te denken uit het straatbeeld en dateren ze allen van voor de revolutie van 1959. Ze worden op wonderbaarlijke wijze in leven gehouden en vooral in Havana doen ze o.a. dienst als taxi.

 

Kompas programmavoorstel:

Cuba kent vele liefhebbers en was zo ook de favoriete plek van Ernest Hemmingway. Het is een land van dromers, denkers, hopeloze romantici en vooral van geweldige plantrekkers. En dat is soms wel nodig, want wie naar Cuba wil reizen moet flexibel ingesteld zijn omdat omstandigheden er snel kunnen veranderen. Doch zal u met zekerheid nog het authentieke Cuba kunnen ervaren. Onder leiding van Deborah, onze ‘Cubaspecialiste’ en ook de Spaanse taal machtig, komt u in contact met wat er echt leeft in de parel van de Caraïben. Een uniek aanbod, mede dankzij de combinatie van een Belgische alsook Cubaanse gids.
Gedurende dit kompasprogramma ziet u van west naar oost alle facetten van dit eigenzinnige eiland. Prachtige koloniale steden als Trinidad, de suikkerriet – en tabaksplantages, een cocktail met echte ‘Havana’, de beruchte Cohibasigaren en niet te vergeten: la salsa! We leggen de klemtoon voornamelijk op het beleven en het contact met de lokale bevolking maar als welgekome afsluiter kan het parelwitte strand van Varadero, tevens onze bestemming vanuit Brussel, niet ontbreken.
Overnachten doen we afwisselend in hotels en casas particulares en voor de maaltijden doen we vaak beroep op het aanbod in die casas. Maaltijden worden zo steeds gemeenschappelijk verzorgd. Voor onze verplaatsingen reserveren we taxi’s, autocar met airco en wordt voor de trip van Havana naar Baracoa voor een binnenlandse vlucht geopteerd.
Omdat vluchten naar Cuba bij een door Kompas gekozen operator eind oktober worden vrijgegeven, kan snel reageren voordelig zijn. Uitgebreide informatie kan bij interesse bij Deborah bekomen worden

email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
gsm: 0475 40 44 14


Onze route ziet er grosso modo als volgt uit:
Varadero (aankomst) naar Havana (3 dagen) – Pinar del Rio en Viñales (2dagen) – Havana (1 dag) met binnenlandse vlucht naar Baracoa – Baracoa (3 dagen) – Santiago de Cuba (2 dagen) – Trinidad (nachtrit) en playa Ancon (3 dagen) – Cienfuegos (2dagen) – Varadero (2 dagen).

 

Even oplijsten:
- Klimaat: subtropisch met een gemiddelde maximumtemperatuur van 32°C in juli
- Munt: in Cuba betaalt je als toerist met CUC (de toeristische peso) met als koers: 1 euro = +/- 1,06 CUC (geld dient cash meegenomen te worden en ter plaatse gewisseld; dit kan niet vanuit België). Denk eraan dat bankautomaten op Cuba schaars zijn en niet met zekerheid functioneren.
- Een reisbijstandsverzekering is verplicht en dient soms als bewijs bij aankomst aan de douane getoond te worden (ga na of uw verzekering ook geldt in Cuba)
- Uitstekende Nederlandstalige en lokale gids (beide ook Spaanstalig voor de communicatie ter plaatse)
- Inentingen: geen
- Paspoort: dient tot en met 6 maanden na datum van vertrek uit Cuba geldig te zijn
- Kompasprogramma (300 euro per persoon): infovergadering vooraf, gidsing, begeleiding, infobundel, kaartmateriaal, wandelprogramma en inkomgelden.
Raming prijs rondreis vanaf 9 inschrijvingen (gidsen niet meegerekend): 1850 euro (inclusief kompasprogramma (300 euro) alle vervoer, logies, visa (= toeristenkaart) en maaltijden volgens programma), vermoedelijke max. prijs internationale vliegreizen: 900 euro. Exclusief: eigen genomen/gekozen extra maaltijden programma, dranken, fooien voor de lokale gidsen. Bedrag rondreis bij 14 inschrijvingen: 1750 euro.