.  
vertrekdatum: 25 september 2018
begeleider: Paul
duur:

16 dagen

(een week verlening mogelijk)

prijs: Kompasprogramma € zie voorstel
.  

info: 

Kompas programmavoorstel:

 

Indonesië eilandhopping met Bali, Oost-Java en andere eilanden

 

prijs: de prijs is afhankelijk van het gekozen programma.

 

Voorzie lokaal een budget van 1000€, voor overnachtingen, maaltijden, inkomgelden, lokaal vervoer. Vluchten naar Bali aan dagprijs. Met wat geluk vlieg je voor 530 €.


Dit is een nieuwe formule, je betaalt slechts 2 euro per dag per persoon aan Kompas voor dienstverlening en steun aan een goed doel. De deelnemers verdelen ook de kosten van de begeleider zoals vliegtuigticket, maaltijden, lokaal vervoer, logies, andere lokale kosten. Ook deze trip gebeurt volgens een beproefd recept dat zorgt voor een gevarieerd verloop. De honderden eilanden zijn een ideaal terrein voor eilandhopping. Maar dan kies je bij voorkeur de eerder kleine interessante eilanden, zoals de Kleine Soenda-eilanden zoals Bali en Lombok om er maar een paar te noemen. Ze staan garant voor een flink aanbod aan lokale cultuur en een niet te versmaden natuur.

 

Deze formule leent zich in dit geval iets minder voor een wandelaanbod omdat er te veel andere aspecten hun aandacht verdienen. En natuurlijk zullen fotografen hun hartje kunnen ophalen.
De culturele verscheidenheid van de eilanden zorgt voor een uitgesproken mix. Zowel hindoeïsme als boeddhisme en katholicisme drukken hun stempel op de eilanden. Uiteraard komt ook de natuur aan bod. Indonesië is een eiland van vulkanen.

 

Enkele van de mogelijke programmapunten zijn:
- Bali en zijn hindoeïstische tempels;
- Balinese dansen;
- waterpaleis van Tirtagangga
- het kunstenaarsdorp Ubud, thuishaven van kunstschilders, beeldhouwers en houtbewerkers
- de Ijen-vulkaan op Java;
- Baluran national park op Java;
- Menganjan eiland en zijn koralen