.  
vertrekdatum:  22 september - 7 oktober 2018
begeleider: Dirk
duur:

2 weken

 

prijs: Kompasprogramma € 375
.  bij 7 deelnbemers

info:Kompas heeft ervaring met West-Canada: eerder was al een groep in het grensgebied met de States actief (Glacier en Waterston N.P), maar de Rocky Mountains waren ook een bestemming in de aanloop naar Alaska. Omdat eerder ook de Nationale Parken in het westen van de USA succesvol waren, kozen we er nu voor een compacte bestemming: een wereldstad aan de zuidrand van een boeiend natuurgebied, een eiland langs de Pacifische kust.

Kompas programmavoorstel:

We vliegen van Brussel naar Vancouver. Dat houdt op een lange reisdag minstens één tussenstop in. Vandaar de optie voor een rustige aanloop in een hippe wereldstad. We nemen ook de tijd in de binnenstad voor een gegidste verkenning met enkele fascinerende hoogtepunten: de Harbour Centre Tower met heerlijk panorama, de Burrard en Granville bruggen, het Queen Elizabeth Park, enz…, maar we wijzen ook een aantal plekjes aan die we bewaren voor de terugkeer: shopping, musea, architectuur, … . We onderzoeken vooraf of we bij aanvang of achteraf een boottocht boeken, misschien om walvissen te spotten. Maar de eerste stadsverkenning sluiten we de dag erop af met een ferry naar Vancouver Island via de Strait of Georgia.
Victoria is de zuidelijke startplaats op Vancouver Island dat zich over een lengte van 450 km en een breedte van ca. 80 km uitstrekt. De stad Victoria is niet alleen een rustiger aanlegplaats, maar heeft ook meer oriëntaalse trekjes. Via de Pacific Rim Highway ontdekken we sfeerrijke plekjes, zeker als de herfsttooi aanzet. Omdat in oktober de kleurpracht het duidelijkst wordt, is een vroege boeking van logies aangewezen. We rijden in etappes tot de Pacific Rim National Park en hopen vanop uitzichtpunten langs de kust walvissen te zien opduiken. Vanuit Tofino varen zeehonden- en walvisspotters uit. Dus niet de verrekijker vergeten. Omdat dezelfde weg kan genomen worden voor de terugrit, is een wisseling in vegetatiekleuren meegenomen. Maar vanuit Port Alberni kan ook via het binnenland en het Lake Cowichan een pracht aan landschappen ontdekt worden.
Onderweg op Vancouver Island zijn diverse wandellussen in het binnenland mogelijk, maar kunnen ook de stranden en steilkusten in wandeltrajecten opgenomen zijn. We voorzien in de mogelijkheid om een fietstocht te maken terwijl anderen een alternatief programma kunnen kiezen. Dat her en der een cultureel event op het programma kan staan verbaast niet: in het meest zuidwestelijke hoekje van Canada zijn reeds duizenden jaren artistieke sporen nagelaten. Hierdoor wordt deze bestemming een bijzonder gevarieerde topper, zeker als de Indian summer weerspiegeld wordt in parken, berghellingen en … vanop een terrasje met een ondergaande zon…
We rekenen we op 6 à 8 deelnemers want voormeer gegadigden hebben we minstens een extra-chauffeur nodig; stuur voor een stand van zaken en eventueel een plaatsje op de wachtlijst een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , liefst voor de jaarwisseling. Hoe vlugger de vliegtickets en logies geboekt kunnen worden, hoe dichter bij de geraamde prijs [zie verder (1)]. Op een infovergadering wordt de volledige reisroute, logies en andere documentatie bezorgd.

Even oplijsten:
• Situering: Wereldstad met ca. 650 000 inwoners op 49° NB.
• Transport: lijnvluchten Brussel – Vancouver, huurauto’s of minibus vanuit Vancouver
• Logies en maaltijden: 2-persoonskamers in pensions en hotelletjes met ontbijt. Lunchpakketten kopen we onderweg, ’s avonds spreken we zoveel mogelijk gemeenschappelijk af nabij de logiesplaats
• Wandelgebied: Langs steilkusten en op berghellingen. Wandelen is geschikt voor geroutineerde wandelaars, met slechts korte steile klimmetjes of afdalingen, maar wel op rotspaden. Enkelomvattend schoeisel met goed zoolprofiel is noodzakelijk;
• Deelnemingsvoorwaarden: enkel voor Kompasleden en partners (lidgeld samen: € 10,-); vertrek gegarandeerd vanaf 6 deelnemers, maximaal 8 deelnemers. Met wachtlijst.
• Kompasprogramma: (€ 350,- à 400,- naargelang van het aantal deelnemers): infovergadering vooraf, gidsing, begeleiding, reisbundel, kaartmateriaal, wandelprogramma en inkomgelden, participatie aan eventuele reünie.
• Raming volledige rondreis o.v. (buiten het Kompasprogramma, op basis van tarieven in 2017): € 2250,- (1), inclusief alle land- en luchtvervoer (raming vliegtickets H/T: € 650,-), logies en halfpension, exclusief: avondmaaltijden en optionele activiteiten (alternatieven tijdens en na de wandelarrangementen), fooien en drank.

(1) De geraamde prijs is sterk afhankelijk van de nog te boeken logiesplaatsen.