Eind juni liep het eerste wandelprogramma op de Azoren. Bijgaande foto's geven enkele sfeerbeelden van het verblijf op 3 eilanden waar 17 Kompasleden langs bloeiende hortensia's, levada's en caldeira's wandelden. Na de Kompashappening van 17 november wordt duidelijk of de volgende eilandhopping naar 3 andere eilanden van de Azoren of naar Cabo Verde een kans maakt in mei 2014.

    

De terugkeer van Lagoa do Fogo                                   Picknick op een uitzichtspunt in Relva,, São Miguel
de sterk geapprecieerde 'meeuwenwandeling',
São Miguel

    

Scheervlucht langs de hoogste Portugese berg               Dolfijnen vergezellen onze boot tussen Faial en Pico
(Pico, +2350 m)

    

Vanop het strand naar de lunchplek in                            Op de flanken van een recent ontstane
São Caetano, Pico.                                                        asvulkaan in westelijk Faial

 

 
 
Texel in de meimaand kon ook deze keer een aantal Kompassers bekoren. Onder hen waren heel wat nieuwkomers. Dat ze het fijn vonden mag blijken uit het feit dat zowat iedereen te kennen gaf: “hier komen we zeker nog terug naartoe”. De 4 dagen hadden dus indruk gemaakt.

Lees meer: Reisverslag Texel

Vamos para Lisboa
 
Ondanks de globale opwarming van de aarde, bleven de temperaturen in België in de maanden februari, maart en april rond het vriespunt hangen.
Wat het weer betreft hadden de thuisblijvers blijkbaar verkeerd gegokt, maar dat lieten de kompasleden die Lissabon op het programma hadden staan niet aan hun hartje komen.
Deborah en Tom verbleven heel de paasvakantie te Lissabon en ontvingen twee groepen. Telkens werd een gelijkaardig programma afgewerkt ...
 
We verbleven ieen appartement met vijf slaapkamers en vier badkamers. Het zicht vanuit onze livingroom bewijst dat er geen wolkje aan de lucht was.

Lees meer: Reisverslag Lissabon