Jawel, het zit er praktisch zeker in dat we in 2019 naar Madagaskar gaan. Dit unieke eiland ten oosten van Afrika, zit vol verrassingen . Uit contacten met een lokale touroperator is er een gevarieerd programma aan het groeien.   Hoofdbrok worden een aantal nationale parken.  Ranomafana NP , Isalo NP ,Zombitse NP, Mantadia NP, Analamazaotra NP, plus acht verschillende natuurreservaten of gelijkwaardige natuurgebieden, dit ingeval je meegaat voor de volledige trip van ongeveer 20 dagen. Wie kiest voor het kortere programma , gaat mee voor ongeveer 16 dagen, met uiteraard minder parken en reservaten. Er liggen reeds 3 routes klaar en het is een kwestie van korte tijd om het definitieve traject te kiezen.

De grote biodiversiteit op dit eiland gaat gepaard met een sterke aanwezigheid van endemische soorten, dat zijn soorten die nergens anders voorkomen. Dat geldt voor zo’n 100 soorten vogels maar meest van al spreken de talrijke soorten maki’s of lemuren tot de verbeelding. Ook de kameleons zijn sterk vertegenwoordigd en eveneens vaak endemisch. Kikkers, gekko’s, vlinders en zo veel meer valt te bewonderen in de nationale parken van dit fascinerend eiland. Wat moeten we nog meer hebben om het als een geknipte bestemming voor Kompas te bestempelen?  

De prijs zal afhangen van het aantal deelnemers., maar zal voor Madagaskar buitengewoon  interessant zijn. Daar maken we een punt van.

Wens je het definitieve programma te krijgen, wil je graag mee of eerst op de interesselijst , geef dan een seintje aan Paul, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 03 6649822