Lanzarote is een klassieker bij Kompas. Met de regelmaat van de klok trokken we er heen met een groep Kompassers. Lanzarote was ook ooit de allereerste Kompasreis , eind 1992. En we geraken er niet op uitgekeken. Daarom trekken we er opnieuw naartoe, voor een trip van 17 tot 26 feb. 2019.
Mooi meegenomen is dat er ook een interessant geraamd budget is, voor lokale uitgaven zoals logies (we proberen niet boven 300€ p.p. te gaan), lokaal vervoer (reken op 70 € p.p. voor de auto), inkomgelden (30 € p.p.), restaurants (kan voor 160 € p.p.) Dit is dus zonder de vlucht aan dagprijs, situatie op 3 november vanaf 180 €. De begeleiding wordt gedeeld door de deelnemers.
Aan Kompas wordt een bedrag van ongeveer 25 euro betaald voor werkings-kosten. Met deelname aan deze reis steun je ook een goed doel.
Zodra er 5 definitieve kandidaten zijn starten we.
De bijzondere charme van dit vulkanisch eiland maakt dat ook fotografen ruimschoots aan hun trekken komen.
De kleuren van Lanzarote vertonen twee aspecten. Op een overwegend zwartgebla¬kerde grondlaag heeft een schilder als het ware een aantal witte veegjes met een sprankeltje groen geschil¬derd. Voor het zwart zijn de bizarre lavalagen en vulkaan¬kegels verantwoordelijk. Het wit voegde de mens eraan toe: hier en daar plantte hij een zwerm witte huisjes neer, met groene deuren en ramen en palmbomen. Dit maakt Lanzarote uniek en tegelijk sober. Het landschap vormt een steeds wisselend lijnen¬spel. Een ideaal decor voor fotoreportages.
De hoofdrol wordt vertolkt door de lava die hier tot in de 19’de eeuw uit de grond opsteeg en telkens vernielde wat op zijn weg stond. Nu zorgt dit voor een aantal vulkanologische beziens¬waardigheden, die we op onze trip aandoen: onder meer het Nationaal Park Timanfaya, dat een echt maanlandschap is, bezaaid met kraters, El Golfo, een kratermeer op het strand in een onwaarschijnlijk kader.
Verder ontmoeten we ook nog de salines van Janubio, zeezoutontginningen, en de kliffen van Famara.
Ook een facultatieve trip naar het kleine naburige eilandje La Graciosa (what’s in a name) kan overwogen worden..
We ronden iedere avond af in één van de gezellige Canarische restaurantjes; de Canarische keuken is in ieder geval van voortreffelijk niveau.

De leiding van deze reis is, zoals steeds, in handen van Paul.
Er zijn momenteel reeds enkele kandidaten voor Lanzarote. Stap jij ook in mee in de boot? Stuur snel een mailtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hieronder 6 sfeerbeelden van Lanzarote.