Kompas is een vereniging zonder winstgevend doel met een eigen filosofie, die een reisorganisator onder de arm heeft genomen voor het boeken van de nodige arrangementen.

 

Allen die begaan zijn met zorg voor onze leefomgeving kunnen terecht voor deelname aan onze activiteiten.

 

Uit deze groep recruteren we ook onze begeleiders. Zij stelden de programma’s op die je via deze website terug vindt.

 

Ook via onze nieuwsbrieven aan de leden maken we ons jaarlijks wisselend aanbod bekend. Duurzaam op reis gaan staat voorop. Vandaar dat we doorgaans gemeenschappelijke arrangementen uitwerken: carpooling, maximale opvulling van minibusjes, individueel beheer van het reisbudget, vliegtuigticket uit het reisbedrag gehaald, enz.

 

Uiteraard verschilt de uitwerking daarvan naargelang van de bestemming en van de aard van de trip. De klemtonen van de waaier aan Kompastrips liggen enerzijds op het exploratiepakket – het zijn doorgaans onuitgegeven arrangementen met een hoge dosis aan zelfontdekking – en anderzijds op de groepsgeest.

 

Vrijwel in iedere lijst van deelnemers zit een kern van getrouwe metgezellen, steeds aangevuld met nieuwe belangstellenden. De reisbegeleiders van Kompas zorgen voor praktische schikkingen, tussenkomst in eventuele verzekeringen, uitwisseling van fotomateriaal, enz.

 

Voor iedere bestemming stellen ze een reisbundel samen. Voor verre bestemmingen organiseren we een samenkomst vooraf. Op een gezellige reünie achteraf herbeleven we heerlijke momenten .

 

voorzitter