dirk lofoten 2005 450x600

Dirk Coolsaet is voorzitter sinds de oprichting van Kompas.

In zijn professionele loopbaan was Dirk pedagogisch adviseur toerisme. Hierdoor was hij nauw betrokken bij ontwikkelingen in de reiswereld en bij de opleiding van reisbegeleiders en toeristische gidsen. Hij gaf negen jaar les aan studenten toerisme en twee jaar aan toekomstige toeristische gidsen van de provincie Antwerpen. Zijn specialiteit binnen Kompas zijn de Duitse weekends en reizen naar het noorden.

Net als meerdere Kompas-begeleiders is Paul Vandevelde een geograaf, wat mee de reismicrobe verklaart.

Initiatiefnemer in 1992 van Kompas vzw en sindsdien ononderbroken bestuurslid. Begeleidde ongeveer 20 jaar jongerengroepen in vakantiekampen het buitenland, en gaf als leerkracht ook heel wat leerlingen de smaak van trektochten in de natuur mee. Vanaf 1990 werd ook het aspect wandelreizen voor volwassenen aangesneden, om in 1992 van start te gaan met Kompas. De lijst van intussen begeleide groepen is te lang geworden om uitvoerig uit de doeken te doen, maar de klemtoon ligt op eilanden in Griekenland, Canarische eilanden of elders. Canyoning in Sierra de Guarra was ook jarenlang een onovertroffen succes. Daarnaast passeerden meerdere landen en  nationale parken de revue, met als uitschieters Namibië en Marokko. Veerle , de echtgenote van Paul was en is in vele gevallen een belangrijke medebegeleidster, die in het verleden ook zelf regelmatig Kompasgroepen gegidst heeft.

Tom Vermeiren : geograaf met een duurzame inslag.

Als student geografie doorkruiste hij Europa reeds van noord naar zuid en van west naar oost. Momenteel is hij als leerkracht aardrijkskunde verantwoordelijk voor de binnen- en buitenlandse excursies van de afdeling toerisme van het Koninklijk Atheneum Mortsel. Aangezien hij graag zijn grenzen letterlijk en figuurlijk verlegt, begeleidt hij dan ook vaak zelf deze geografisch-cultureel geïnspireerde reizen. Deze brachten hem onder andere naar de natuurgebieden van de Eifel, de Vogezen, Normandië, de Ardenne-Champagne, de Auvergne, de Provence en naar de cultuursteden: Athene, Barcelona, Lissabon, Londen en Madrid.

 

 foto website

Deborah is sinds 2011 actief bij Kompas.

Als leerkracht aardrijkskunde en natuurwetenschappen in het K.A. te Mortsel is ze vooral geïnteresseerd in dichte en verre bestemmingen waar natuur en contact met de lokale bevolking voor haar een must-see en -do zijn. Een gezonde en boeiende mix, vindt ze, die een ware verslaving werd tijdens en na haar Work and Holiday periode Down Under. De microbe heeft haar goed te pakken en doet/deed haar ook Portugal, Spanje, Ierland, Schotland en Cuba doorkruisen.
Dankzij collega Tom en een warme welkom van Paul en Dirk is zij nu het jongste lid van onze organisatie en ze heeft er zin in. Zin in avontuur, zin in cultuur, zin in expeditie en exploratie!